جاذبه های گردشگری استانبول

جاذبه های گردشگری شهر زیبای استانبول

1. ایاصوفیا ، از معروف‌ترین جاهای دیدنی استانبول

مسجد «ایا صوفیا» اولین جایی‌ست که در سفر به استانبول باید دید. این مسجد در بخش اروپایی استانبول قرار دارد و به مدت هزار سال کلیسای امپراتوری روم شرقی بوده، اما درقرن پانزدهم توسط معمار عثمانی، «سینان»، به مسجدی با‌شکوه در میان جاهای دیدنی استانبول تبدیل شده است.

جاهای دیدنی استانبول هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. با این حال بعید می‌دانیم مکانی را به زیبایی ایاصوفیا در تمامی این دیار پیدا کنید. گلدسته‌های باشکوه، گنبد مجلل و تزئینات داخلی خیره‌کننده، ایاصوفیا، آن را به نمادی از جاذبه‌های گردشگری استانبول تبدیل کرده‌است. امروزه، ایاصوفیا به عنوان موزه‌ای بی‌نظیر پذیرای بازدیدکنندگان از سراسر جهان است. فضای معنوی ایاصوفیا، تاریخ پرفراز و نشیب آن و معماری خیره‌کنندهاش، این بنا را به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان تبدیل کرده است. جالب است بدانید ایاصوفیا به معنای “حکمت الهی” است. این نامگذاری از جایگاه ویژه‌ مذهبی ایاصوفیا در تاریخ این سرزمین حمایت دارد.

پادشاهان عثمانی، توجه‌ ویژه‌ای به ایاصوفیا داشتند. به همین دلیل در دوران فروانروایی این خاندان، چندین مناره به ایاصوفیا اضافه شد. پس از جایگاه تاریخی، ارزش هنرِ معماریِ این مکان، خودنمایی می‌کند. راهروهای ایاصوفیا با سنگ مرمر ساخته‌ شده‌است. در این راهروها، موزائیک‌هایی زیبا قرار دارد. سرستون‌های تراشیده‌شده از سنگ‌های ارزشمند، گنبدی بزرگ و باشکوه بر روی نیم‌گنبد‌هایی معلق را می‌توان از مهم‌ترین ویژگی‌های معماری ایاصوفیا نام برد. از آنجایی که با مکانی مذهبی اسلامی روبه‌رو هستیم، رعایت پوشش اسلامی در حین ورود و گشت‌و‌گذار در ایاصوفیا برای بانوان الزامی است.

ایاصوفیا، در منطقه‌ای خوش‌مسیر واقع شده‌است. این مسجد به بسیاری از جاهای دیدنی استانبول نزدیک است. بازدید از این مکان باشکوه،‌هیچ هزینه‌ای روی دست شما قرار نمی‌دهد و گشت‌و‌گذار در ایاصوفیا کاملاً رایگان است.

آدرس ایاصوفیا: Sultan Ahmet Mahallesi, Ayasofya Meydanı, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey.

جاهای دیدنی استانبول

2. مسجد سلطان احمد ؛ آبی و باشکوه از مکان های دیدنی استانبول

مسجد سلطان احمد را باید یک بنای باشکوه در میان جاهای دیدنی استانبول به شمار آورد. این مسجد که جایی زیبا در بین جاذبه های دیدنی استانبول است، به علت تزیین با کاشی‌های آبی به مسجد آبی هم مشهور است. مسجد آبی با قدمتی 400 ساله، یکی دیگر از بناهای باشکوه استانبول است که نزدیک ایاصوفیا قرار دارد.

مسجد سلطان احمد به هزارویک دلیل یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول است. مهم‌ترینِ این دلیل‌ها را می‌توان عظمت این مسجد دانست. برای تعریف از مسجد سلطان احمد، کافی است به این نکته اشاره کنیم که این مسجد، یکی از بزرگ‌ترین مساجد مسلمانان در سرتاسر دنیاست. ویژگی‌های مسجد سلطان احمد فقط به بزرگیِ آن خلاصه نمی‌شود. معمارانِ ترکیه قدیم برای ساخت مسجد سلطان احمد، سنگ‌تمام گذاشتند. این معماران در کنار طراحی اسلامی، از طراحی بیزانسی برای ساخت مسجد سلطان احمد کمک گرفته‌اند. مسجد سلطان احمد، 5 گنبد اصلی دارد. 6 مناره بزرگ را نیز به جاذبه‌های بصری این مسجد اضافه کنید. مسجدی که از آن صحبت می‌کنیم، بخش‌های بسیار متنوع و تماشایی دارد.

از ورودیِ مسجد سلطان احمد که گذر کنید، به حیاط مسجد می‌رسید. آبخوری 6 ضلعی در حیاط این مسجد خودنمایی می‌کند. این آبخوری از سنگ مرمر ساخته شده‌ و بسیار زیباست. شبستان مسجد آبی، یکی دیگر از جاذبه‌های این مکان به‌حساب می‌آید. پنجره‌های رنگی و سقفی باشکوه را نیز به زیبایی‌های مسجد سلطان احمد اضافه کنید. کاشی‌کاری‌هایی هنرمندانه، شیشه‌های رنگی دلبرا و محرابی باشکوه و تماشایی، مسجد سلطان احمد را به یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول تبدیل کرده‌است. غرفه پادشاهی و مدرسه ابتدایی تاریخ، از دیگر بخش‌های مهم مسجد سلطان احمد است.

آدرس مسجد سلطان احمد: Sultan Ahmet Mahallesi, Atmeydani Cd. No:7, 34122 Fatih/Istanbul, Turkey

جاهای دیدنی استانبول

3. آب‌انبار تاریخی باسیلیکا ، قصری وارونه

بعد از دیدن ایاصوفیا و مسجد آبی به آب‌انبار تاریخی باسیلیکا، یکی از جاذبه‌های گردشگری استانبول بروید. این آب‌انبار نزدیک این دو مسجد است و در زمان امپراتوری بیزانس، زمانی‌که به استانبول قسطنطنیه می‌گفتند، ساخته شده. حدود 300 ستون با سرستون‌های طرح‌دار در این آب‌انبار وجود دارد که شکوه آن‌ها باعث شده به آن قصر وارونه هم بگویند و از آن به‌ عنوان زیباترین مکان های دیدنی استانبول یاد می‌شود.

مدیران گردشگری ترکیه، برنامه‌های خاصی در نظر گرفته‌اند تا این آب انبار به یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول تبدیل شود. در این زمینه می‌توان به نورپردازی‌های تماشایی اشاره کرد که ستون‌های بی‌شمار این آب‌ انبار را نورانی می‌کند. در این آب انبار، موسیقیِ دلنوازی پخش می‌شود تا حس و حالی به‌ یاد ماندنی در ذهن گردشگران باقی بماند. مسیر دسترسی به این آب انبار نیز در نوع خود، جالب و هیجان‌انگیز است. برای رسیدن به آب انبار باید از 52 پله سنگی پایین بروید. پس از رسیدن به پله آخر، منظره‌ای تماشایی از یکی از بزرگ‌ترین آب انبارهای دنیا پیش روی شما قرار می‌گیرد. برای تعریف از وسعت آب انبار تاریخی باسیلیکا، کافی است به این نکته اشاره کنیم که وسعت این آب انبار برابر با 2 زمین فوتبال است.

اطراف این آب انبار با دیواره‌ای از آجرهای خشتی، پوشانده شده تا آبِ داخل آن به بیرون نفوذ پیدا نکند. این دیواره خشتی، حدود 4 تا 5 متر مساحت دارد. این آب انبار به‌رغم اینکه در اعماق زمین قرار دارد، از جلوه‌ای باشکوه برخوردار است. معماران ترکیه قدیم برای آب انبار باسیلیکا سنگ‌تمام گذاشته‌اند. آب انباری که از آن صحبت می‌کنیم، از زمان ساخت تاکنون چندین بار مرمت شده و در شرایط مطلوبی برای گردشگری قرار دارد.

آدرس آب انبار تاریخی باسیلیکا: Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34410 Fatih/Istanbul, Turkey

جاهای دیدنی استانبول

4. قصر توپ‌‌کاپی ، تاریخ جاذبه های دیدنی استانبول

قصر توپ‌کاپی‌ آب‌انبار باسیلیکا فاصله‌ی چندانی ندارد. جایی که چشم‌اندازی زیبا از تنگه‌ی تاریخی بسفر و دیدنی‌های بسیاری از پادشاهان ترک برای‌تان به‌همراه دارد. تمامی این جاذبه‌های دیدنی، در بخش اروپایی شهر قرار دارند، می‌توانید برنامه‌ی روز اول و دوم سفرتان را به آن اختصاص دهید.

در بین تمامی جاهای دیدنی استانبول، مکانی را سراغ نداریم که عظمتی همانند قصر توپکاپی داشته باشد. از سده 15 تا 19 میلادی، سلاطین عثمانی در این کاخ زندگی کرده‌اند. این کاخ پس از سال‌ها خدمت به خاندان عثمانی، بازنشسته شد و در فهرست آثار ملی ترکیه قرار گرفت. انصافاً باید گفت قصر توپکاپی به‌اندازه‌ای جاهای دیدنی دارد که باید وقت زیادی برای گشت‌و‌گذار در تمامی آن‌ها اختصاص دهید. صحن اول کاخ توپکاپی،‌یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های این قصر است. آثار هنری مختلفی در این صحن، خودنمایی می‌کند. از این صحن به بعد، هیچ کس حق نداشت سواره راه داخل قصر را در پیش بگیرد. فقط پادشاه بود که می‌توانید با اسب به صحن‌های بعدی کاخ برود.

پس از عبور از صحن‌های دوم، سوم و چهارم، به حرم‌سرا و قسمت‌های داخلی کاخ توپکاپی می‌رسید. قصر توپکاپی در کنار اینکه یکی از جاهای دیدنی استانبول است، مکانی محترم در بین اهالی این شهر به‌حساب می‌آید. به همین دلیل بانوان برای گشت‌و‌گذار داخل قصر باید لباس‌ پوشیده بر تن داشته باشند. این قصر در منطقه‌‌ای خوش‌مسیر قرار دارد و به بسیاری دیگر از جاهای دیدنی استانبول نزدیک است. در این زمینه می‌توان به مسجد ایاصوفیه، آب انبار باسیلیکا، مسجد سلطان احمد و پارک گلخانه اشاره کرد.

محبوبیت کاخ توپکاپی، شرایطی فراهم کرده تا در اطراف این قصر، رستوران‌های شیک و کافه‌هایی درجه‌یک ساخته شود. در نتیجه می‌توانید پس از بازدید در یکی از بهترین کاخ‌های عثمانی، راه یکی از این رستوران‌ها را در پیش بگیرید و غذایی شاهانه نوش جان کنید.

آدرس کاخ توپکاپی: Cankurtaran Mh., 34122 Fatih/Istanbul, Turkey

قصر توپ‌کاپی | از جاهای دیدنی استانبول

5. کاخ دلما باغچه

بخش‌های دیدنی قسمت آسیایی استانبول، دست کمی از بخش اروپایی‌اش ندارد. کاخ دلما باغچه استانبول از کاخ‌های باقی‌مانده‌ی عثمانی‌ست. این کاخ بعد از توپکاپی محل اقامت پادشاهان ترک بوده. اسکله‌ی بشیک‌تاش در نزدیکی‌اش، دسترسی خوبی به این کاخ دارد.

انصافاً باید گفت، یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول برای گشت‌و‌گذار، کاخ دلما باغچه‌ است. سلطان عبدالمجید اول، سی‌و‌یکمین پادشاه عثمانی، فرمان ساخت این کاخ را در 1843 صادر کرد. هدف پادشاه عثمانی از ساخت این کاخ، ساخت مکان جدیدی برای زندگی سلاطین بود. بهترین معمارهای عثمانی و اروپایی برای ساخت کاخ دلما باغچه، آستین بالا زدند. ماحصل این تلاش را در کاخی شاهد هستیم که نظیر آن را در کمتر مکانی از جاهای دیدنی استانبول سراغ داریم. دلما باغچه به‌اندازه‌ای بزرگ است که یک نوبت تمام را برای گشت‌و‌گذار در این مکان باید اختصاص دهید.

بخش سلاملیک، سالن مدحال، اتاق دبیرخانه، سالن سفرا، اتاق سرخ، راه پله کریستالی و زولوچین از بخش‌هایی است که پیشنهاد می‌کنیم در حین گشت‌و‌گذار در این کاخ حتماً سری به آن‌ها بزنید. از این بخش‌ها که بگذرید به حرم سرای هایونی می‌رسید. در روزگاران قدیم، فقط پادشاه و خواجه‌های حرم‌سرا اجازه تردد در این بخش را داشتند. این روزها اوضاع فرق کرده و خوشبختانه در بیشتر جاهای کاخ دلما باغچه می‌توانید سیاحت کنید.

پس از گشت‌وگذاری جانانه در این بخش‌ها، به تالار آبی می‌رسید. پادشاهان عثمانی در این تالار، بار عام برگزار می‌کردند و به دیدار عموم مردم می‌پرداختند. مادر پادشاه عثمانی، جایگاه ویژه‌ای در این خاندان داشت. به همین منظور، سلاطین این دیار، تالاری صورتی برای مادر پادشاه درست کرده‌ بودند. مادر سلطان عثمانی و دیگر بانوان عالی‌رتبه این خاندان در این تالار مهمانی‌های باشکوهی برگزار می‌کردند. اتاق آتاترک، یکی دیگر از بخش‌های تماشایی کاخ دلما باچه به‌حساب می‌آید.

آدرس کاخ دلما باغچه: Visnezade Mahallesi | Dolmabahce Cd, Istanbul 34357, Turkey

جاهای دیدنی استانبول

6. روملی حصار

روملی حصار از دیگر قلعه‌های معروف استانبول است که در تنگه‌ی بسفر و در ساحل روملی قرار دارد، می‌توانید بعد از دیدن دلماباغچه به آن‌جا بروید. تنگه‌ی بسفر شهر استانبول را به دو نیمه‌ی آسیایی و اروپایی تقسیم می‌کند و مسیر اتصال دریای سیاه به دریای مرمره هم هست.

به لطف این فاصله کم، پیشنهاد می‌کنیم زمان‌بندی گشت‌و‌گذار در جاهای دیدنی استانبول را به گونه‌ای ترتیب دهید که پس از سیاحت در کاخ دلما باغچه، سری به قلعه روملی حساب بزنید. این قلعه در گروه جاذبه‌های تاریخی کهن استانبول قرار دارد. گفته می‌شود قلعه روملی حصار در سده 15 میلادی ساخته شده‌است. این قلعه از آن زمان تاکنون مرمت درست‌و‌درمانی نداشته‌است. به همین دلیل ممکن است از لحاظ جاذبه‌های بصری، شکل‌و‌شمایلی جذاب نداشته باشد. از طرف دیگر دست‌نخورده‌‌ماندن قلعه روملی حصار، باعث شده تا سبک‌و‌سیاق زندگی مردمان استانبول قدیم کاملاً به گردشگران منتقل شود.

معماران استانبول قدیم، 3 برج بلند برای این قلعه در نظر گرفته‌اند. جنگاوران عثمانی روی این برج‌ها نگهبانی می‌دادند. برج‌هایی که از آن‌ها صحبت می‌کنیم، منظره‌‌ای تماشایی از مسیرهای آبی اطراف قلعه را پیش روی علاقه‌مندان قرار می‌دهند. جالب است بدانید قلعه روملی حصار در کنار جاذبه‌های تاریخی،‌ مکانی است فرهنگی. هر از گاهی در این قلعه،‌ کنسرت‌های باشکوهی برگزار می‌شود. بعضی مواقع نیز قلعه روملی حصار، میزبان اجرای مراسم‌های هنری است. در این قلعه، موزه‌ای با عتیقه‌هایی از دوران عثمانی خودنمایی می‌کند. این قلعه در کنار جاذبه‌های گردشگری، مسیری سرراست دارد. به لطف این شرایط می‌توانید به‌راحتی با مترو به قلعه روملی حصار دسترسی داشته باشید.

در اطراف این قلعه تا چشم کار می‌کند، جاهای دیدنی استانبول قرار دارد. به علاقه‌مندان شکم‌گردی در استانبول نیز این نوید را بدهیم که اطراف قلعه روملی حصار را رستوران‌هایی اعیانی و کافی‌شاپ‌هایی شیک فرا گرفته‌است.

آدرس قلعه روملی حصار: Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd. No:42 34470 Sariyer/ISTANBUL

جاهای دیدنی استانبول

7. برج گالاتا

برج گالاتا و اطرافش که یکی از مکان‌های دیدنی استانبول هستند، حسابی دیدن دارد. هر چقدر دل‌تان می‌خواهد خیابان‌گردی و کوچه‌گردی کنید و از دیدن فروشگاه‌های کالاهای هنری به‌وجد بیایید. گالاتا با عمری 700 ساله و ارتفاعی 67 متری، در دوران امپراتوری روم شرقی ساخته شده و تا مدت‌ها بلندترین بنای منطقه بوده است. گشت‌وگذار در پس‌کوچه‌های بخش آسیایی استانبول، خاطره‌های خوبی برای‌تان رقم خواهد زد.

گالاتا در روز حسابی تماشایی است. با این حال جاذبه‌های بصری این برج در شب، به اوج می‌رسد. با فرارسیدن شب، نورپردازی چشمگیری روی این برج انجام می‌شود. منظره برج گالاتا در شب، جان می‌دهد برای عکس‌های یادگاری و خاطره‌ساز. وقتی از برج گالاتا صحبت می‌کنیم، منظور استوانه‌ای است سرنگی که دقیقاً 66/9 متر ارتفاع دارد. این برج در زمانِ ساختِ خود، بلندترین سازه استانبول بود. 3 بخش مهم و تماشایی در برج گالاتا خودنمایی می‌کند. در زمان ساخت این برج، پله‌هایی برای دسترسی به قسمت‌های فوقانی آن تعبیه شد. خوشبختانه مدت‌هاست که در این برج آسانسور نصب شده. با این حال برای رسیدن به طبقه بالای برج، باید حتماً از پله‌ها بالا بروید. این برج در کنار جاذبه‌های گردشگری، امکانات شایسته‌ای برای گردشگری دارد. در این زمینه می‌توان به کافه، رستوران، سرویس بهداشتی و وای‌فای رایگان اشاره کرد.

رستوران و کافه‌‌ای که در این برج وجود دارد، نه‌تنها غذاهایی خوشمزه پیش روی گردشگران قرار می‌دهد، بلکه منظره‌‌ای تماشایی به دیگر جاهای دیدنی استانبول دارد. در قسمتی از این برج نیز فروشگاهی برای خرید سوغات استانبول در نظر گرفته شده‌است. به لطف این شرایط می‌توانید پس از گشت‌و‌گذاری جانانه در برج گالاتا، سری به این فروشگاه بزنید و با دستی پر از سوغات استانبول به دیار خود باز گردید. انصافاً باید گفت سکوی تماشای برج با منظره‌ای 360 درجه به استانبول، دیدنی‌ترین قسمت آن است.

آدرس برج گالاتا: Bereketzade, Galata kulesi, 34421 Beyoglu/Istanbul

برج گالاتا استانبول از معرفی جاذبه تا آدرس و تصاویر

8.  آرامش در جزایر پرنس

اگر به‌دنبال آرامش و استراحت بیش‌تری هستید، به یکی از جزیره‌های پرنس بروید. پرنس شامل 9 جزیره‌ی کوچک و بزرگ است و نزدیک به یک ساعت از آن تا استانبول زمان نیاز است. از این 9 جزیره فقط دیدن 4 جزیره بویوک آدا، بورگاز آدا، هیبلی آدا، و کینالی آدا امکان‌پذیر است. بویوک آدا در میان تمام این جزیره‌ها بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین‌شان است.

خودتان را در این جزیره که در آن رفت‌وآمد هرگونه وسیله‌ی نقلیه موتوری ممنوع است، رها کنید و از طبیعت کمیاب و ساختمان‌ها و ویلاهای بسیار چشمگیرش که به سبک اروپایی ساخته شده‌اند، از این فضای پر از آرامش در میان جاذبه های دیدنی استانبول لذت ببرید.

بساط هر تفریح آبی که فکرش را بکنید در جزایر پرنس مهیاست. جاذبه‌های جزایر پرنس فقط به تفریحات آن خلاصه نمی‌شود. رستوران‌هایی درجه‌یک در این جزیره‌ها جا خوش کرده‌اند. برای نمونه می‌توان به رستوران Kiyi اشاره کرد. این رستوران، عیش شما را در حین بازدید از بهترین جاهای استانبول، کامل می‌کند. رستورانی که از آن صحبت می‌کنیم، سرآشپز غذاهایی دریایی پیش روی مشتریان می‌گذارد که نظیر آن‌ها را در عمرشان نخورده‌اند. برای گذران شب در جزایر پرنس نیز خاطرتان جمع باشد که بهترین هتل های استانبول در این جزیره جا خوش کرده‌اند. هتل آدا پالاس، یکی از این هتل‌هاست. در کنار جزیره‌های اصلی مجموعه جزایر پرنس، چندین جزیره غیرمسکونی نیز وجود دارد. با قایق‌های مسافربری می‌توانید راه یکی از این جزیره‌ها را در پیش بگیرید.

این جزیره‌ها، امکانات رفاهی جزیره‌های اصلی را ندارند. به همین دلیل گردشگران کمتری راهی آن‌ها می‌شوند. با این حال اگر از آن دسته گردشگران خلوت‌نشینی هستید که دنبال یکی از جاهای دیدنی استانبول با محیطی آرام و دنج می‌گردید، سفر به این جزیره‌ها را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

آدرس جزایر پرنس: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd. 10a, 34977 Adalar/İstanbul, Türkiye

جزایر پرنس|دیدنی‌های استانبول

9. بازار بزرگ استانبول از جاذبه‌های استانبول ، جشن رنگ‌ها و عطرهای زندگی‌بخش

بازار بزرگ استانبول یکی جاهای دیدنی استانبول است که طرفداران بسیاری دارد و همیشه مملو از مسافران و مردم محلی است و نمی‌توانید از آن بگذارید. این بازار در 1455 به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد و به مرور گسترش پیدا کرد. بازار بزرگ که تمام راهروهای تو در توی آن سرپوشیده است یکی از بهترین انتخاب‌ها برای آشنایی بیشتر با مردم این شهر است.

امکان دارد سراغ یکی از جاهای دیدنی استانبول را از اهالی این شهر بگیرید و آدرس بازار بزرگ را به شما ندهند. از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد در بازار بزرگ استانبول پیدا می‌شود. راسته‌ای از این بازار به فرش‌فروش‌ها اختصاص دارد. راسته‌ دیگری از بازار بزرگ استانبول، راسته دباغ‌هاست. چرم‌هایی ارزشمند و نفیس در این راسته فروخته می‌شود. این بازار جان می‌دهد برای خرید پوشاک ترک. از آنجایی که با بازاری سنتی روبه‌رو هستیم، محصولات قدیمی و محلی در این بازار فروخته می‌شود. شال‌های دستباف، لوازم حمام، خوراکی‌های محلی، رومیزی و حوله‌های خوش‌بافت را می‌توان از محصولاتی دانست که در بازار بزرگ استانبول پیدا می‌کنید.

جالب است بدانید حجره‌ای بسیار معروف در این بازار برای خرید عتیقه‌ وجود دارد. جالب‌تر اینکه در این حجره، کالاهای هنری و عتیقه‌های قدیمی با قیمتی مناسب فروخته می‌شود. بازار بزرگ بی‌دلیل به یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول تبدیل نشده‌است. پس از گشت‌و‌گذار در بازار بزرگ استانبول، می‌توانید سری به مسجد بایزید بزنید. کاروانسرای والده‌خان، محله امینونو، مسجد فاتح، مسجد قلندرخانه و مسجد رستم پاشا، از دیگر جاهای دیدنی استانبول است که فاصله کمی با بازار بزرگ دارد.

امکان ندارد جایی از جاذبه‌های بازار بزرگ استانبول صحبت شود و نامی از راسته ادویه‌فروش‌های این بازار به میان نیاید. ادویه‌های خاص و خوش‌قیمت، انتخاب مناسبی برای سوغات استانبول به‌حساب می‌آیند.

آدرس بازار بزرگ استانبول: Kalpakcilar Cad. Sorguclu Han No: 22, Istanbul 34126, Turkey

جاهای دیدنی استانبول

10. کلیسای چورا ؛ میراثی از دوران بیزانس

این کلیسا یکی از شگفت‌انگیزترین جاهای دیدنی استانبول است که پس از ورود اسلام در قرن 16 به مسجد تبدیل شد اما در نهایت موزه‌ای شد برای بازدید گردشگران . کلیسای چورا  استانبول از آثار پر اهمیت روزگار بیزانس است که نقاشی‌ها و تزئینات ارزشمند تاریخی آن یکی از دلایل اهمیت سازه است. این اثر شش گنبد دارد و در نزدیکی مسجد سلطان احمد قرار گرفته است.

علاقه‌مندان به گردشگری در جاهای دیدنی استانبول، به‌خوبی می‌دانند که بعضی از عمارت‌های قدیمی این دیار، معماری بیزانسی دارد. کلیسا چورا، یکی از این عمارت‌هاست. آجرچینی زیبا، موزائیک‌هایی سنتی، تزئینات تماشایی و حکاکی‌های چشمگیر در گوشه‌وکنار کلیسا چورا خودنمایی می‌کند. به هر قسمت از کلیسا چورا که نظری بیفکنید، چشم شما به اثری هنری میفتد. حتی سقف این کلیسا نیز از نظر هنرمندان ترک، دور نمانده‌است. در بالای درِ ورودی کلیسا، تصویرهایی زیبا از حضرت مسیح و حواریون مشاهده می‌شود. کلیسا چورا، 6 گنبد دارد. این گنبدها یکی از دیگری تماشایی‌تر هستند.

هشتی‌های داخلی و خارجی و سرای اصلی، قسمت‌های اصلی کلیسا چورا را تشکیل می‌دهند. جالب است بدانید کلیسایی کوچک در دل کلیسا چورا ساخته‌ شده‌است. جالب‌تر اینکه کلیسا چورا از زمان ساخت تاکنون، دستخوش بهینه‌سازی‌های مختلفی بوده‌است. در این زمینه می‌توان به مرمت و توسعه کلیسا چورا در سده چهاردهم میلادی اشاره کرد. در آن زمان، قسمت‌های مختلفی به کلیسا اضافه شد تا جایگاهی ویژه در بین جاهای دیدنی استانبول داشته‌باشد.

کلیسا چورا به‌دلیل داشتن عتیقه‌هایی باستانی و آثار هنری چشمگیر، کاربرد موزه نیز دارد. استانبولی‌ها به این مکان، موزه کاریه می‌گویند. اگر کلیسا چورا را به‌عنوان یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول انتخاب کردید، پیشنهاد می‌کنیم در کنار بازدید از این کلیسا، به کاخ موزه تکفور و دیوارهای قسطنطنیه بروید.

آدرس کلیسا چورا: Dervisali, Kariye Cami Sk. No:18, 34087 Fatih/Istanbul, Turkiye

مکان‌های دیدنی استانبول و جاهای دیدنی استانبول

11. مسجد رستم پاشا ؛ مسجدی پر از گل‌های میخک

این مسجد از دیگر جاهای دیدنی استانبول است که حاصل هنرمندی بی‌مثال معماران کشور است. این اثر به دستور رستم پاشا و توسط معمار سینان بنا شد. سینان از موقعیت زمین این مسجد استفاده کرد و زیربنا مخزن‌ها و چند دکان قرار داد. از زیبایی‌های چشمگیر مسجد که نظرتان را جلب می‌کند می‌توان به نقش‌های فراوان گل‌های میخک، مینا، لاله، زنبق، رز و… اشاره کرد. کاشی‌کاری این مسجد و شکل ستون‌های آن از ویژگی‌های خاص مسجد رستم پاشا است.

رستم پاشا، شخصیتی مهم در حکومت عثمانی بود. این شخصیت به رغم داشتن جایگاهی ویژه در دولت، چهره‌ای محبوب در بین مردم نبود. به همین دلیل با ساخت عمارت‌های عمومی، سعی در جلب رضایت مردم داشت. یکی از این عمارت‌ها که اکنون به یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول تبدیل‌شده، مسجد رستم پاشاست. اکنون که صحبت از ساخت مسجد رستم پاشا به میان آمد، خالی از لطف نیست اگر به این نکته اشاره کنیم که این شخصیت سیاسی، توجه ویژه‌ای به ساخت کاشی در داخل خاک عثمانی داشت. این توجه به تولید کاشی‌های درجه‌یکی در ترکیه قدیم تبدیل شد. ماحصل این تلاش را در کاشی‌کاری‌های چشمگیر مسجد رستم پاشا مشاهده می‌کنیم. تمامی فضای داخلی مسجد از دیوارها گرفته تا ستون و محرابِ آن به کاشی‌های زیبایی مزین شده‌است.

معماران چیره‌دست عثمانی، پلانی هشت‌ضلعی را برای مسجد رستم پاشا در نظر گرفته‌اند. گنبدی باشکوه و مناره‌ای زیبا در این مسجد خودنمایی می‌کند. سال‌های درازی از ساخت مسجد رستم پاشا می‌گذرد. خوشبختانه این مسجد به‌تازگی در سال‌های 2017 تا 2020، بازسازی و مرمت‌ شده‌است. در نتیجه با مکانی روبه‌رو هستیم که ظاهری زیبا و تماشایی دارد. مسجد رستم پاشا در گروه جاهای دیدنی استانبول با هزینه‌ای رایگان قرار دارد. رعایت پوشش اسلامی برای حضورِ بانوان در این مسجد، الزامی است.

آدرس مسجد رستم پاشا: Rustem Pasa, Hasircilar Cd. No:62, 34116 Fatih/Istanbul, Turkiye

جاهای دیدنی استانبول

12. موزه هنر مدرن استانبول ؛ برای طرفداران هنر مدرن

اگر روبه‌روی کاخ توپ‌کاپی بایستید ساختمانی ارزشمند را می‌بینید که در استانبول به همت خانواده‌ی اِجزاجِباشه بنا و تاسیس شده است. موزه هنرهای مدرن یکی از جاهای دیدنی استانبول است که به تمام سوالات شما در خصوص هنر مدرن ترکیه پاسخ می‌دهد. این اثر بخش‌های مختلفی مانند: کتابخانه، نمایشگاه، گالری، سینما، کافه و فروشگاه در خود دارد.

با گشت‌و‌گذار در جاهای دیدنی استانبول، به‌راحتی متوجه می‌شوید که این سرزمین، مردمانی هنرمند دارد. خوشبختانه این هنر از جایگاه ویژه‌ای در بین مدیران شهری استانبول و مسئولان گردشگری این شهر برخوردار است. به لطف این شرایط، موزه‌ای در استانبول برای هنر مدرن در نظر گرفته شده‌است. این موزه در 2004 افتتاح شد. در نتیجه در گروه جاهای دیدنی استانبول با طراحی مدرن و امروزی قرار دارد. در کنار گالری‌هایی که به‌ آن‌ها اشاره کردیم، همایش‌های هنری باشکوهی در این موزه برگزار می‌شود. هنرمندانِ ترک در این موزه دور هم جمع می‌شوند و حسابی هنرنمایی می‌کنند.

این موزه بیشتر به مرکزی برای نمایش هنرِ هنرمندان ترک اختصاص دارد. در نتیجه کمتر اثر هنری بین‌المللی در آن خودنمایی می‌کند. موزه‌ هنر مدرن استانبول در ساختمانی 5 طبقه واقع شده‌است. این ساختمان به‌رغم اینکه 5 طبقه است، مساحت زیادی ندارد. به این ترتیب می‌توان گفت با موزه‌ای روبه‌رو هستید که گشت‌و‌گذار در آن وقت زیادی از شما نمی‌گیرد. به علاقه‌مندان کافه‌گردی در استانبول این نوید را بدهیم کافه‌ای شیک و درجه‌یک در موزه هنرهای مدرن وجود دارد. به ویژگی‌هایی که گفتیم، سالن سینمایی مجهز را نیز اضافه کنید. موزه هنر مدرن استانبول، 1.3 کیلومتر از میدان تکسیم دورتر است. این فاصله کم را می‌توانید با پای پیاده یا تراموا طی کنید.

آدرس موزه هنر استانبول: Mesrutiyet Caddesi, No: 99 | Asmalimescit Mahallesi, Istanbul 34430, Turkey

جاهای دیدنی استانبول

13. خیابان استقلال و میدان تقسیم ؛ یک هیاهوی دوست‌داشتنی

خیابان استقلال و میدان تقسیم (تکسیم) بخشی از جاهای دیدنی استانبول هستند که نباید نادیده گرفت. این خیابان تاریخی پر از کافه، رستوران، گالری و فروشگاه‌های کوچک و بزرگ دارد. اگر به دنبال یک پیاده‌روی پر انرژی و سرحال کننده هستید خیابان استقلال را تا میدان تقسیم استانبول قدم بزنید و لذت ببرید.

جالب است بدانید گفته می‌شود که در گذشته، میدان تکسیم به عنوان محلی برای توزیع آب به مخازن شهر استفاده می‌شد. به همین دلیل به این میدان، میدان تقسیم می‌گفتند. روزبه‌روز به محبوبیت این میدان اضافه تا در دوران امپراتوری عثمانی، تقسیم به مرکز مهمی برای فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تبدیل شود. این میدان به‌عنوان نقطه شروعی برای گشت‌و‌گذار در جاهای دیدنی استانبول به‌حساب می‌آید. در نتیجه امکان ندارد راهی استانبول شوید و گذار شما به میدان تقسیم نیفتد. در گوشه‌و‌کنار این میدان تا چشم کار می‌کند، جاهای دیدنی وجود دارد. برج گالاتا، مسجد تقسیم، بنای یادبود جمهوریت و موزه استقلال را می‌توان از جاهایی نام برد که فاصله‌ای اندک با میدان تقسیم دارند.

مهم‌ترین ویژگیِ گردشگریِ میدان تقسیم را می‌توان رستوران‌ها و مراکز خرید این میدان دانست. بهترین رستوران‌های استانبول در اطراف این میدان جا خوش‌کرده‌اند. در بین تمامی جاهای دیدنی استانبول، میدان تقسیم خوش‌مسیرتر است. سازوکار حمل‌و‌نقلِ معمولی به این میدان بسیار عالی است. در فاصله‌ یکصد متریِ میدان تقسیم، ایستگاه‌ مترو قرار دارد. دسترسی به این میدان با تراموا نیز گزینه‌ای مناسب و خاطره‌ساز برای گشت‌و‌گذار در استانبول به‌حساب می‌آید.

بسیاری از گردشگران، میدان تقسیم را به‌دلیل فاصله مناسب این میدان با بهترین سواحل استانبول می‌شناسند. ساحل فلوریا، یشیلکوی چیروز، جاده بستان، آتارلی و های بیچ کلاب، در همسایگی میدان تقسیم قرار دارند. به این ویژگی‌ها، فاصله کم بهترین هتل‌ های استانبول با میدان تقسیم را نیز اضافه کنید.

آدرس میدان تقسیم:‌ Gumussuyu Mh. | Beyoglu, Istanbul 34437, Turkey

خیابان استقلال استانبول

14. مسجد سلیمانیه ؛ یکی از نمادهای استانبول

این مسجد زیبا در سال‌های 1550 تا 1557 بنا شد. اگر بخو‌اهیم چند نما از شهر استانبول نام ببریم یکی از آن‌ها همین مسجد سلیمانیه است. این بنا به‌دستور سلطان سلیمان اول و با هنر معمار سنان ساخته شد در لیست یکی از دیدنی‌ترین جاهای دیدنی استانبول قرار بگیرد.

جاهای دیدنی استانبول

15. تنگه بسفر ؛ پیوند اوراسیا و از بهترین مکان های دیدنی استانبول

این تنگه پلی است بین دریای سیاه به دریای مرمره و استانبول در دو سوی این تنگه قرار دارد. این منطقه طبیعتی زیبا دارد و یکی از شگفتی‌های کشوری است که میان دو قاره قرار گرفته است. علاوه بر زیبایی‌های طبیعی این ناحیه می‌توانید چند کاخ با اهمیت را تماشا کنید و از رستوران‌های با کیفیت اطراف تنگه لذت ببرید.

جاهای دیدنی استانبول

16. مسجد فاتح استانبول ؛ معماری خاص ترکی

مسجد فاتح استانبول پا جای چای کلیسایی قدیمی گذاشت و سربرآورد. این اثر را نیز معمار سینان ساخت و معماری خاص ترکی را دنبال می‌کند. این مسجد مجموعه‌ای عظیم است که با کمک ادیان مختلف گسترش یافته. از بخش‌های مختلف مسجد فاتح می‌توان به مکتب، بیمارستان‌ها و شفاخانه و آسایشگاه، کاروان سرا، حمام، فروشگاه، آشپزخانه‌های عمومی اشاره کرد.

جاهای دیدنی استانبول

17. موزه باستان شناسی استانبول ؛ یکی از دیدنی‌‌های استانبول

موزه باستان شناسی استانبول را بی‌شک یکی از ارزشمندترین موزه‌های باستان شناسی در سراسر جهان است. این موزه‌ی بزرگ به سه بخش پر اهمیت پرداخته است؛ موزه باستان‌شناسی، موزه شرق باستان و موزه هنر اسلامی این بخش‌ها هستند.

جاهای دیدنی استانبول

18. موزه پرا استانبول ؛ مجموعه‌ای دیدنی از نقاشی‌های 300 ساله

در میان جاهای دیدنی استانبول ، موزه پرا طرفداران زیادی دارد. موزه پرا استانبول یکی از غنی‌ترین و حیرت‌انگیز‌ترین موزه‌های این شهر است که مجموعه زیبا و دیدنی از نقاشی‌های قدیمی را در خودش جای داده است. این موزه در سال 2005 افتتاح شد و از آن زمان تا کنون هر روزه مورد بازدید تعداد زیادی از گردشگران و ساکنان ترکیه قرار می‌گیرد.

استقبال بی‌نظیر افراد از موزه پرا به خاطر نمایش نقاشی‌های تاریخی متعلق به سه قرن گذشته است. نکته جالب درباره این موزه که به جذابیت آن افزوده، ساختمان آن است که در حقیقت متعلق به هتل بریستول بوده است. پس از بازسازی ساختمان و تجهیز آن برای استفاده با کاربری موزه، ترکیب جالب توجه و زیبایی از المان‌های مدرن و به روز در کنار معماری سنتی و تاریخی بنا به وجود آمد. این ترکیب دیدنی، از جمله ویژگی‌های این موزه به شمار می‌رود که آن را در میان جاهای دیدنی استانبول برجسته کرده است.

در این موزه علاوه‌بر نمایش چشم‌نوازترین نقاشی‌های تاریخی، کارهای دیگری همچون برگزاری نشست‌ها، نمایشگاه‌ها، نشریات، دوره‌های آموزشی و کارگاهی و.‌‌.. نیز صورت می‌گیرد. این برنامه‌ها بیشتر در جهت ارتقای گفتمان میان افراد برگزار می‌شود که به پیشبرد فرهنگ و هنر نیز کمک می‌کند‌.

موزه پرا دارای نمایشگاه‌های دائمی و موقت است که هر یک از آنها بخشی جداگانه به حساب می‌روند و برای یک هدف معین برپا شده‌اند. از جمله نمایشگاه‌ها و مجموعه‌های دائمی موزه می‌توان به «مجموعه شرق‌شناسی»، «مجموعه عثمان حمدی بی»، «پرتره‌های امپراتور»، «جهان‌های موازی»، «سفیران و نقاشان» و مجموعه «استانبول، شهر رویا» اشاره کرد. در هر یک از این بخش‌ها آثار زیبا و ارزشمندی به نمایش در آمده است که بسیار تماشایی هستند.

اگر مسافر ترکیه هستید، پیشنهاد می‌کنیم که از لیست سفرتان برای بازدید از  جاهای دیدنی استانبول ، حتما موزه پرا در این شهر را انتخاب کنید.

موزه پرا

19. برج دختر؛ قدمتی به اندازه امپراتوری روم باستان

از دیگر جاهای دیدنی استانبول می‌توان به برج زیبا و تاریخی دختر اشاره کرد. برج دختر یکی از زیباترین آثار تاریخی استانبول است که به عنوان نماد ترکیه نیز از آن یاد می‌شود.

این برج قدیمی و زیبا در تنگه بسفر قرار دارد و برای دیدن آن باید سوار بر قایق به آنجا بروید. منطقه‌ای که برج دختر در آن قرار گرفته، در واقع جزیره‌ای مشهور با پیشینه تاریخی طولانی است که در زمان امپراتوری روم باستان به عنوان گمرک، محل کنترل بازرگانی و فانوس دریایی استفاده می‌شد.

برج دختر ساختمان کوچکی دارد که بر روی یک جزیره قرار گرفته است. بدنه این برج از بتن ساخته شده و در بالای ساختمان آن، یک گنبد سنگی به چشم می‌خورد. برج دختر  23 متر ارتفاع دارد و قدمت این بنا به حدود هزار سال پیش و دوران حکومت بیزانس‌ها باز می‌گردد. برج دیدنی دختر، در طول دوره‌های مختلف تا به امروز، به عناوین مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است که از آن جمله می‌توان به کاربرد گمرک و دریافت عوارض، برج دفاعی، بیمارستان موقت و ایستگاه رادیویی اشاره کرد.

در برج دختر مکان‌های جذاب و خاطره‌انگیزی برای صرف وعده صبحانه، ناهار و شام وجود دارد. اگر دوست دارید یک وعده غذایی را در این برج زیبا در دل جزیره تاریخی در تنگه بسفر نوش جان کنید، می‌توانید رستوران برج دختر را انتخاب کنید. تجربه صرف غذا و یا صبحانه با چشم‌انداز دریا، بسیار خاطره‌انگیز است. فراموش نکنید که اگر می‌خواهید رستوران‌های برج دختر را برای خوردن یک وعده غذا انتخاب کنید، حتما پیش از رفتن، میز رزرو کنید.

درباره نام این برج، قصه‌ها و افسانه‌های زیادی مطرح شده است که در نوع خود جذاب و شنیدنی‌اند و این برج تاریخی را در لیست پرطرفدارترین جاهای دیدنی استانبول قرار می‌دهند‌.

برج دختر

20. حمام خرم سلطان؛ یادگار ملکه عثمانی

حمام خرم سلطان، دیگر جاذبه معروف و باشکوه استانبول است. اگر از افرادی که تا به حال به این شهر سفر کرده‌اند، درباره جاهای دیدنی استانبول بپرسید، قطعا یکی از مهم‌ترین مکان‌هایی که نام می‌برند، حمام زیبای خرم سلطان است.

این حمام تاریخی و دیدنی، در ایاصوفیه استانبول و در منطقه پر گردشگر فاتح قرار دارد. قدمت حمام تاریخی خرم سلطان به قرن شانزدهم و زمان حکومت سلطان سلیمان، پادشاه عثمانی باز می‌گردد. جریان ساخت حمام به آنجا می‌رسد که خرم سلطان، ملکه پادشاه عثمانی، دستور می‌دهد تا برای مردم مذهبی شهر و در نزدیکی مسجد معروف استانبول، حمامی بسازند و به این صورت، پس از ساخت حمام، نام خرم سلطان را بر روی آن می‌گذارند.

حمام تاریخی استانبول در میان دو مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی ساخته شد و کار معماری آن را، معمار سنان، هنرمند معروف به عهده گرفت. سبک معماری سنتی اوایل دوره عثمانی به خوبی در این حمام دیده می‌شود و نکته جالب‌تر درباره معماری آن، ظرافت و خلاقیت هنرمندانه و جدیدی است که به دست معمار سنان در آنجا صورت گرفته. از جالب‌ترین سبک‌های خلاق در ساخت حمام، شکل آیینه‌ای و قرینه قسمت زنانه و مردانه است که تا آن زمان، چندان رایج نبوده است.

در این حمام، علاوه‌بر تماشای زیبایی‌ها و معماری بی‌نظیر و باشکوه آن، امکان این را دارید که در آنجا به سبک سنتی ترک‌ها استحمام کنید. بخش‌های مختلف حمام زیبای خرم سلطان شامل سالن سرد، سالن داغ و سالن گرم است. در هر قسمت از این حمام، خدمات متفاوتی از جمله ماساژ و پک‌های استحمام شامل شامپو، صابون روغن زیتون، لوسیون بدن، حالت‌دهنده مو، دمپایی و… ارائه می‌شود. وجود کافه رستوران در محل حمام نیز، پس از استحمام و ماساژ، می‌تواند جایی مناسب برای استراحت و نوش جان کردن غذاها و انواع خوراکی‌های ترکی باشد. این تجربه جدید، به ماندنی‌ترین خاطره‌تان از گردش در استانبول و بازدید از حمام خرم سلطان تبدیل می‌شود.

آدرس: ترکیه، استانبول، منطقه فاتح، محله جانکورتاران، میدان ایاصوفیه، حمام خرم سلطان ایاصوفیه.

حمام خرم سلطان

21. مسجد اورتاکوی؛ نگین درخشان تنگه بسفر

مسجد زیبا و شکوهمند اورتاکوی، با معماری خاص و قدمت چندین ساله‌اش، یکی از اصلی‌ترین جاهای دیدنی استانبول است که طرفداران زیادی دارد. وجود این مسجد بی‌نظیر در ناحیه بشکیتاش و در سمت کرانه غربی تنگه بسفر و زیبایی اطراف آن، جذابیت مضاعفی را به آن بخشیده است. این جذابیت و زیبایی تا حدی است که بسیاری از افراد، از آنجا با نام بهشتی برای عکاسی یاد می‌کنند.

قدمت مسجد اورتاکوی به سال‌های 1854 تا 1856 باز می‌گردد که در ابتدا آن را به خاطر سلطان عبدالمجید یکم، مسجد بزرگ سلطان عبدالمجید نام نهادند. آخرین بازسازی و مرمت این مسجد در سال 2014 صورت گرفت و نکته جالب درباره آن، هم‌جواری این مسجد سنتی و پل مدرن بسفر است که تقابلی از سنت و مدرنیته را به وجود اورده.

نمای بیرونی مسجد با سنگ‌های مرمر مزین شده و طرح برجسته های روی آن، زیبایی چشم‌نوازی را به مسجد باشکوه اورتاکوی بخشیده است. پنجره‌های بلند و سرتاسری در این مسجد، منبع تامین نور فضای داخلی هستند. گنبد بزرگ اورتاکوی و دو مناره زیبای مرمرین آن، تصویری زیبا و جذاب را پیش روی گردشگران قرار می‌دهند.

داخل مسجد نیز شکوه و زیبایی خاصی دارد. ردیف‌های برپایی نماز برای نمازگزاران جایگاه معینی است که بخش زنانه آن دقیقا رو به روی چشم‌انداز تنگه قرار می‌گیرد. لوسترهای زیبا و بزرگ، خطاطی‌های نستعلیق و نوشته‌های ظریف و هنرمندانه، فضای داخلی مسجد را باشکوه‌تر کرده است.

بازدید از مسجد تماشایی اورتاکوی، از ماندگارترین خاطراتی خواهد شد که در استانبول آن را تجربه می‌کنید.

مسجد اورتاکوی مکان‌های دیدنی استانبول

دیدگاه خود را بنویسید


  1. matin0871 27/10/1396

    سلام
    من برای تست این عطر رو سفارش دادم واقعا مثل ادکلنشه و ادکلنش رو دارم . خدایش کیفیتش عالی و ماندگاری خیلی خوبه
    فقط این عطر 212 س ک س ی میباشد من اول خیال کردم نسخه 212 NYC میباشد چون دنبال این مدل بودم ولی بازم از این مدل س ک س ی سفارش میدم . از مدیریت محترم هم تقاضا دارم این مدل عطر 212 NYC رو بیان
    با سپاس

  2. علی معنوی ! 27/10/1396

    سلام
    من برای تست این عطر رو سفارش دادم واقعا مثل ادکلنشه و ادکلنش رو دارم . خدایش کیفیتش عالی و ماندگاری خیلی خوبه
    فقط این عطر 212 س ک س ی میباشد من اول خیال کردم نسخه 212 NYC میباشد چون دنبال این مدل بودم ولی بازم از این مدل س ک س ی سفارش میدم . از مدیریت محترم هم تقاضا دارم این مدل عطر 212 NYC رو بیان
    با سپاس

    • matin0871 27/10/1396

      سلام
      من برای تست این عطر رو سفارش دادم واقعا مثل ادکلنشه و ادکلنش رو دارم . خدایش کیفیتش عالی و ماندگاری خیلی خوبه
      فقط این عطر 212 س ک س ی میباشد من اول خیال کردم نسخه 212 NYC میباشد چون دنبال این مدل بودم ولی بازم از این مدل س ک س ی سفارش میدم . از مدیریت محترم هم تقاضا دارم این مدل عطر 212 NYC رو بیان
      با سپاس

-->
خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.

به کمک نیاز دارید ؟

×